ΠΛΟΗΓΗΣΗ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Oriental

Ο χορός οριεντάλ ή χορός της κοιλιάς, όπως είναι ως επί το πλείστον γνωστός στον δυτικό κόσμο είναι ο σημερινός αποκαλούμενος χορός της ανατολής. Πολλά πολιτιστικά στοιχεία των αρχαίων πολιτισμών των Φοινίκων, των Αιγυπτίων και άλλων λαών της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής παραπέμπουν στον χορό που σήμερα γνωρίζουμε ως οριεντάλ.

Η προέλευση του οριεντάλ χάνεται στο βάθος του χρόνου. Πιστεύεται ότι υπήρξε κομμάτι των αρχαίων τελετουργικών που σκοπό είχαν να ενδυναμώσουν το γυναικείο σώμα και να το προετοιμάσουν για τη διαδικασία της γέννησης.

Γνωστό και με άλλα ονόματα σήμερα όπως raks sharqi (χορός της ανατολής), belly dance, raks beledi (χορός της επαρχίας), oryantal (στα τουρκικά), το οριεντάλ ή κατά τη δική μας μετάφραση χορός της κοιλιάς είναι μια μορφή τέχνης που εξελίσσεται και επηρεάζεται από τη δική μας πορεία στο χρόνο και τον κόσμο.

Από τις αρχές του 20ου αιώνα, η φήμη του εξαπλώθηκε σταδιακά, κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο και απέκτησε αφοσιωμένους οπαδούς, που ανέδειξαν τον άλλοτε κοινωνικό χορό σε μια σύγχρονη performing act. Το οριεντάλ αποτελεί εξαιρετική καρδιο-αναπνευστική άσκηση χαμηλής έντασης. Μας ανανεώνει, αναζωογονεί το σώμα και το πνεύμα, συμβάλλει στην καλύτερη στάση του σώματος και στην ευλυγισία. Κυρίως όμως τονώνει την αυτοπεποίθηση και προβάλλει μοναδικά τον προσωπικότητα και την εσωτερική ομορφιά μας.

Σε εμάς διδάσκεται ο χορός οριεντάλ απο καταρτισμένους δασκάλους του International Dance Teachers Association -IDTA.