ΠΛΟΗΓΗΣΗ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Zumba

Το Zumba fitness αποτελεί ένα πρόγραμμα γυμναστικής που περιλαμβάνει στοιχεία άσκησης και χορού. Στις χορογραφίες ενσωματώνονται στοιχεία από λάτιν χορούς, χιπ χοπ, σάλσα, μάμπο, πολεμικές τέχνες, ακόμα και χορό της κοιλιάς και Bollywood.Το Zumba fitness αποτελεί μια μορφή διασκεδαστικής άσκησης καθώς ο ασκούμενος έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα πάρτυ. Ο ασκούμενος αποκτά μια βασική γνώση ρυθμών και χορών, αποκτώντας μια σχετική χορευτική δεινότητα.

Η ευχάριστη φύση του μαθήματος δεν το καθιστά λιγότερο αποτελεσματικό καθώς πρόκειται για ένα είδος διαλειμματικής προπόνησης, όπου εναλλάσσονται αργοί και γρήγοροι ρυθμοί, καθιστώντας το ιδιαίτερα δυνατό στην καύση θερμίδων, με πολλαπλά οφέλη. Γυμνάζει ταυτόχρονα όλο το σώμα με έμφαση, λόγω των λάτιν ρυθμών, στους γλουτούς και τους κοιλιακούς. Συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση της αντοχής του μυϊκού συντονισμού, της ευλυγισίας και του κυκλοφορικού, ενδυναμώνοντας την καρδιά και τους πνεύμονες.

Το Zumba δεν δρα μόνο στην υγεία του σώματος αλλά και της ψυχής. Το Ζumba απευθύνεται σε όλους καθώς πέρα από το βασικό πρόγραμμα, υπάρχουν διάφορες ειδικότητες όπως:

  • Zumbatomic -για παιδιά
  • Ζumba Gold – για ηλικιωμένους και καθηλωμένους σε αναπηρικά καροτσάκια
  • Aqua Ζumba – Προπόνηση σε νερό
  • Ζumba Toning – με χρηση toning sticks ή αλτήρων
  • Ζumba Sentao – με παρτενέρ μια καρέκλα
Τα τμήματα Zumba τα διδάσκουν εγκεκριμένοι και πιστοποιημένοι Zumba instructors.