ΠΛΟΗΓΗΣΗ
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΑΣ

Salsa – Bachata – Merenque

Το STREET LATIN αποτελείται από τους πιο διασκεδαστικούς λατινοαμερικάνικους χορούς (Salsa Bachata, Merengue, Kizomba). Είναι χοροί που μας βοηθάνε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα συνδυάζοντας παράλληλα, ενέργεια και πάθος για το χορό που μας αρέσει, με την δημιουργικότητα και την διασκέδαση που τόσο έχουμε ανάγκη.

Salsa

Είναι ένας από τους δημοφιλέστερους χορούς της Λατινικής Αμερικής που συνδυάζει στοιχεία από την Ευρώπη, την Λατινική Αμερική και την Αφρικανική Ήπειρο. Χορεύεται κυρίως σε ζευγάρια, αν και υπάρχει η δυνατότητα solo, και η Rueda που χορεύεται σε κύκλο όπου τα ζευγάρια ανταλλάσσουν τους παρτενέρ τους. Τα κύρια χορευτικά στυλ που διδάσκονται στη σχολή μας είναι:

  • Cuban Style
  • L.A. Style
  • N.Y. Style
  • Rueda De Casino
Τα οποία εχουν μεταξύ τους μικρές ή μεγάλες διαφορές όσον αφορά το ρυθμό, το στυλ, τα βήματα, τις κατευθύνσεις και φυσικά τη μουσικη στην οποία χορεύονται.

Bachata

Ο χορός Bachata αναπτύχθηκε στη Δομικανή Δημοκρατία κατά τη δεκαετία του 60. Αρχικά θεωρείτο αμαρτωλός χορός και η μουσική του δεν παιζόταν από ραδιοφωνικούς σταθμούς της εποχής. Τα θέματα των τραγουδιών είναι ρομαντικά και επικρατέστερες είναι κυρίως οι ιστορίες αγάπης και θλίψης. Το αρχικό στυλ του χορού ήταν μια ακολουθία βημάτων σε τετράγωνο, ενώ αργότερα αναπτύχθηκε σε μια πιο απλή αλληλουχία βημάτων με κίνηση στο πλάι. Χαρακτηρίζεται από ζωηρές και ξαφνικές κινήσεις με απότομες αλλαγές θέσεων και περίπλοκες αλλά γεμάτες φαντασία και αισθησιασμό φιγούρες.

Merengue

Είναι ένας απλός και διασκεδαστικός χορός από την Δομινικανή Δημοκρατία. Χαρακτηρίζεται από έντονες κινήσεις της λεκάνης και μεταφορές βάρους από το ένα πόδι στο άλλο. Χορεύεται σε ζευγάρι και χρησιμοποιεί πολύπλοκες φιγούρες με τα χέρια. 

Στη σχολή μας διδάσκουν Ακαδημαϊκά καταρτισμένοι καθηγητές με πολυετή εμπειρία, πιστοποιημένες γνώσεις και όλα τα απαραίτητα επαγγελματικά εφόδια